Morgonpigga killar!

shit vilken omställning det har blivit här hemma!
från att sova hela nätter har elias börjat vakna och ska äta på nätterna... och från att sova till runt 8 på morgonen till att vakna 5-6 och ha morgon...
och i morse vaknade Milo när vi skulle gå ner och ja, 10 i 6 på morgonen är det full fart på killarna!!!
själv så är jag som ett slakt och bara längtar till min varma sköna säng...får bli tidigare kvällar istället... om ändå elias ville somna tidigt så.... kommer inte i säng före 22 på kvällarna....

här hemma har rusten av hallen påbörjats...var in till sandviken och köpte tapeter och färg igår och för ett par dagar sedan var vi till karl hedins och köpte lister och kvartsstavar...shit vad dyrt det blev....men men...kostar att ligga på topp!!!!

När det gäller min tummfan så har jag börjat tröttnat på svensk sjukvård....eller rättare sagt hofors HC....
efter 3 besök på kort tid så har jag fortfarande inte fått nån hjälp utan det blir bara värre....
var till en otrevlig gubbfan till läkare i förrgår... han tyckte att jag skulle lära mej att leva med och att hantera smärtan och han tyckte tummen var fin....
och igår kände jag hur nått sprack inne i tummen och ut fårsar det mängder av var...vidrigt som fan... efter en stund så sprack nått i tummen igen och det kommer blodfärgat var... Hur fan kan han tycka att tummen ser fin ut??? för det första så är det inte normalt att tummen är varfylld och att man har sådan värk att man vill gå ut i garaget och såga av sig tummen för att slippa smärtan, eller att tummen är mer än dubbelt så stor som den andra tummen....
Ringde åter till HC igår och sa att jag ville träffa en annan läkare och att stolpskottet som jag träffade igår vägrar jag gå till igen....så sagt och gjort... idag får jag träffa en annan läkare och jag hoppas verkligen att han/hon är lite mer vettig och vill ta reda på vad som är fel!!!


Julhelgen

har bestått av en massa mat och godsaker åh även en massa mys med mina killar!
Milo var aldeles lyrisk över alla paket under granen:) och tur som han har så var de flesta till han!!!
Elias fick några han åxå... massa nya fina kläder, leksaker, en stooor gosedjurshaj mm...
och hajen vart inte så poppis hos storebror som är livrädd för hajen och vågade inte gå igenom hallen hos farmor när den låg där och väntade på att få bli utpackad i bilen... även idag är han rädd för den så vi har fått lagt undan den så han slipper vara rädd:)
Tomten var även spännande han åxå...trodde milo skulle bli rädd men nepp, lite vaksam var han med ändå gav han tomten en kram!!!
bjuder på lite bilder!


snyggaste faster jenny!!!


busen sundberg!


bröderna grus!


hmm, vem tyckte mest om milos dator??? pappa eller Milo???
pappans försvar är produktkontroll...


Mys med farmor!


lite läskigt var det allt!






Milos nystädade rum!!! 10 minuter efter att jag hade städat... vad glad man blir!!!


Julen 2010

Nu har julen kommit med en rasande fart lär jag få säga!
det är dagen före doppardagen!
idag ska det städas här hemma, gröten ska förberedas och skinkan ska grilljeras och in i ugnen!
så inte sitter jag sysslolös heller! alla paket är klara och ja, allt är nästan klart!!!
som vanligt kommer släkten på julfrulle hemma hos oss och det är en del att fixa...
sen på em ska vi ner till svärföräldrarna och fira!
Milo är väldigt förväntansfull och det är riktigt kul att se hur han längtar till tomten kommer...
förra året vart han livrädd för tomten, men nu tjatar han om tomten hela tiden:)

Vill även passa på att önska alla läsare och deras familjen och alla mina vänner, min familj osv en riktigt GOD JUL & ett GOTT NYTT ÅR!!!


Pippi Långstrump

Det är nått som stör mej sjukt mycket i en av Milos pippi filmer!!!
filmen när pippi ska gå i skolan! då står Tommy och Annika i hallen och klär på sig och förhör varann i matte... då frågar Tommy Annika hur mycket 3*6 är och annika svarar 24.....
FEL FEL FEL FEL FEL!!!!
så jävla FEL
Jag är inte speciellt duktig i matte och var ytterst sällan på lektionerna, men har iaf lärt mej att 3*6=18
Hur kan man göra sååå fel i en film????


Sjuka barn, pencillin och Pippi Långstrump!

Milo är fortfarande sjuk men på bättringsvägen...han orkar iaf trotsa sin mamma igen!
Elias har feber nu på morgonen när vi klev upp och Min tumme värker så jag håller på bli tokig!!!
Låg vaken mellan 02-04 i natt pga värken!
Var till HC igår och dom skrev ut ett starkt pencillin och kom till Apoteket och höll på smälla av när hon sa att den kostade 255:-...känns lagomt kul så här innan jul och innan man får pengar!!! Nu är det makaroner och nudlar som gäller till den 20:e :)
tummen blir bara fulare och fulare för varje dag som går... nageln är svart/grön och har tappat bitar av den nere vid nagelbandet och den nya nageln är inte heler så vacker då det är en stor varbildning under den åxå... så jag får vara glad om jag har en fin frisk tumme till sommaren!!! känns ju lagomt kul!!!
jag tror personligen att det 'r nått i tummen som är problemet, men det tror inte läkaren...så pencillin och hjälper inte det så kommer dom operera bort den gammla nageln.... men skicka mej till rönken så ser ni vad som är fel tycker jag...men lika bra att hålla käften!!!!

Milo tittar på Pippi Långstrump på tivoli & pippi får jullov hela dagarna nu!!! börjar tröttna på filmen lär jag säga!!!

Håller på att sälja av lite skit här hemma...då vi har överflöd av saker som inte används.... bla en plattskärm till dator... och jag tror folk är knäppa.... flera stycken har hört av sig och vill att vi ska leverera den till bla sandviken och gävle!!! varför??? ser det ut som om jag är en budfirma eller??? sjukt ju... men idag kommer det iaf en och ska köpa den!!!


Dax igen då!!!

Efter 2 nätter med krupphosta så är han sjuk igen!
han var pigg och glad i morse och fick då åka till dagis och leka!
fröken sa att han var trött och slö på fm... men pigg och alert efter att fått sova en stund!!!
närvi kom hem var han sur och hängig... och efter 2 tugger mellis så la han sig på soffan och var jätteglansig på ögonen och väldigt snorig!
Nu ligger min buse helt utslagen med 39 graders feber och tittar på Pippi långstrump!!!
tycker så synd om han som är sjuk så ofta!!!

Nu har jag iaf fått mitt efterlängtade golv i tvrummet:) och är såå nöjd med resultatet!!! ska vi bara lägga lika golv i milos lekrum här nere... vi har det ligger inne där så det är bara att röja undan så man kan lägga det... men det får bli till helgen tror jag!!!

I morgon har jag en ny tid med min tumme då det bara blir värre... nu har jag så pass ont att jag knaprar värktabletter utan nått resultat!!! är så trött på tummen nu så dom får snart kapa av den så man slipper ha det såhär...är ju typ 5 månader sedan den började spöka!


KÄR!!!

Jag har gått och blivit kär!!!
Det är vinter vilket betyder jobb inomhus!!!
först ska vi lägga nytt golv i milos lekrum och tvrummet då trägolvet börjar bli så pass förstört och kan ge stickor...än har inte Milo fått nått men jag har fått stickor flera fånger och snart kryper Elias och då MÅSTE golvet vara bytt!!!
sen ska vi rusta ett rum till Milo och bygga en klädkammare... sen ska Vi ta Milos rum och elias ska få ta vårat rum... så igår satt jag och tittade på tapeter... och jag vart sååå kär i några av dom!!!


Denna tapet skulle jag vilja ha i Milos rum!!! men den kostar en hel del lär jag ju säga...men denna är ajg såå kär i!!!


denna tapet fasnade jag åxå för...men vet inte vart jag skulle vilja ha den!


denna var åxå skitcool...skulle jag vilja ha i Elias rum...behöver jag berätta att denna åxå kostar en hel massa???


Beautiful blogger award!



I Oktober/november månad fick jag detta pris av Johanna Heinola och Angelica Lundberg (tack för det tjejer, bättre sent än aldrig)
Detta inebär att jag ska berätta 7 saker om mej som ni som läser min blogg inte vet om mej!
så då kör jag!

1
Som barn var jag livrädd för karlsson på taket och jag hatar han verkligen än idag...elaka unge!!!

2
Innan Milo föddes så hade jag 4 missfall och gick igenom en lång utredning på vad som var fel. Men dom hittade inget fel och knappt 1 år senare kom Milo!

3
jag har fotfobi...jag hatar verkligen andras fötter, det äcklar mej sjukt mycket...så tomas får INTE ha sina fötter under mitt täcke!!!

4
Tycker om att titta på disneyfilmer....

5
Jag har en mani på att torka köksbordet och köksbänken, gör detta felagånger om dagen och t o m Micke har börjat reagera på detta!

6
när jag ska sova måste jag ligga på magen/sidan och ha ena benet på täcket och fötterna får inte sitta fast undertäcket för då får jag panik... måste vara lätt att få ut fötterna/benen från täcket!
måste kudden ligga på ett speciellt sätt och i en speciell ordning och tomas har INTE lärt sig hur än efter 4år!

7
När jag var liten och gick i skolan å hadde trädslöjd så sågade jag mej ganska illa i tummen och måste dölja den missbildade nageln med nagelack!

Nu måste jag skicka detta bloggpris vidare till 7 personer...men jag vet inte vilka som läser denna blogg och är själv dålig på att följa andras bloggar... men jag skickar detta vidare till dom jag brukar följa iaf!

Sanna Stenberg
Rottis
Kent
Sussi
Jennifer

Kommer inte på 7 st...så 5 får duga!!!




KRYSSNINGEN 2010

Då har vi varit på årets julkryssning och den var riktigt kul...hade för första gången barnen med mej!!!
var lite orolig för hur det skulle gå med milo... men han var grymt duktig och hade roligt som bara den...
han drack drinkar, spelade air hocky och andra spel, lekte i bollkhavet och hängde i baren!
båten var den bästa jag åkt med och det gjorde mycket att ALLT var anpassat för barnen!!!
t o m för Elias hade dom skötbord med handukar, mobil och inget hårt och kallt skötbord utan det var sådannt som man har hemma!!! så Silja line för en 5a för att det var så bra!
men lite besviken på julbordet bara!!! hittade inge rödbetssallad, sylta leverpastej och inte en julskinka så då vill inte jag kalla det julbord heller!!! men maten var god....

bjudet på lite bilder!


sista kvällen satte sig milo på dansen i en stol och sa -mamma, en drink!!! snacka om att jag vart full i skratt:)



Bollhavet var riktigt poppis från Milos sida...

och även Micke hade kul i havet!!! och ska jag vara helt ärlig så var även jag i och lekte:)


i en av drinkarna fick Milo en fins flagga då det var finlands självständighetsdag! vilket han var såå mallig över!

ska börjas smugglas i tid!!! Milo drog ut ett par whiskyflaskor genom tullen!!! hur skulle det bli om han vart stoppad????


Då var det dax...

samma datum varje år åker vi på julbord... och nu är det dax!!!
48 timmar på östersjön, med julbord, bollhav och en tomte, en dag i helsingfors, taxfree och flera barer!
kan det bli bättre????
Nog för att jag är den som inte dricker så mycket alkohol och framförallt inte med barnen, men ändå längtar jag till vi sitter i baren och jag kan beställa en stor lyxig drink till Milo och mej! :)
Hunden, husvakten, packning osv är på plats och allt är nästan klart!!!
Milo sover än, jag är nyduschad och bilen är på INS, så lite fix har vi att göra innan vi ska åka!!!
men det ska bli såå kul att göra nått med familjebn och framförallt med MILO!!!


Lite allt möjligt

Lite utelek


även lite pulkaåkning, vilket han verkligen gillar!


Även tjabo gillar att leka i snön!


sen vart det mys i soffan till en film med lillebror.


Köpte pepparkaksformar på citygross som vi andvände när vi barkade pepparkakor igår... kunde inte låtabli den med foten, och milo älskar ju lastbilar...så vad passar bättre???


Själva pepparkaksbakningen var inge vidare kul för lilleman, efter att ätit lite deg och tagit ogräddade lastbilar så hittade han nått roligare på diskbänken:) kan lova att det vart blött!!!


resultatet


men äta dom gick bra



Sen bjuder jag på lite pyssel jag har roat mej med....

En lertavla jag fick av Camillla när Elias föddes!


en till tavla


Ännu en tavl, var ett tag sedan jag gjorde den. men nu väntar jag bara på att den ska komma upp i hallen...bara den blir klar nån gång!


Sen måste jag visa hur synd det är om min tumma åxå...

Var till HC idag och tog halsprov och så fick dom kolla upp min tumme...har haft ont i den lääänge, sen gick värken över och ja, sen var det bra...trodde jag iaf... det började spänna och kännas konstigt...men ja ja, tänkte jag, det blir snart bra..sen började nageln bli grön och nageln var mjuk...
så ssk tittade på den men hon hämtade snabbt en läkare som bedömde att dom skulle punktera nageln och ta en odling...så ett gem och lite eld senare så fick dom hål på nageln och tröck ut en massa vara...även nageln har lossnat vid nagelbandet så nu är det vara att vänta på att tappa skiten.... och hålla koll så det inte blir mer skit i det hela igen... om en vecka skulle jag ringa och kolla vad odlingen visade!

RSS 2.0